Ukradli 500 kg hliníka. Nevrátil obrazy ani peniaze. Z poľnej cesty ukradli žľab. Lúpež s následkom smrti v obci Lascov

14.01.2011 Celý región

Ukradli 500 kg hliníka: Popradskí policajti obvinili z prečinu krádeže troch (19, 22, 25 rokov) mužov z Popradu-Matejoviec a jedného (24r. ) z Revúcej.
Obvinená štvorica sa v noci zo 7.1.2011 na 8.1.2011 vlámala do haly istej popradskej firmy. Najprv odstránili plech na jednom z okien, následne rozbili sklo a potom vošli dnu. Odtiaľ ukradli 50 ks tehál hliníkovej zliatiny o celkovej hmotnosti 500 kg. Celková spôsobená škoda bola vyčíslená na 1 040. - €. Traja z obvinených sú stíhaní na slobode a 22 ročný obvinený muž bol vzatý do väzby.

Nevrátil obrazy ani peniaze:
Z prečinu sprenevery obvinili policajti zo Sniny 34 ročného Sninčana.
Obvinený muž ešte 26.10.2005 uzatvoril s istou sninskou galériou zmluvu o sprostredkovaní predaja obrazov. Na jej základe prevzal a zaviazal sa k predaju 12 kusov umeleckých originálov z tvorby Martina Horečného. Do dnešného dňa však vrátil iba 1 umelecké dielo aj to v poškodenom stave a ostatných 11 doposiaľ nevrátil ani neposkytol za ich predaj finančné plnenie. Celková spôsobená škoda je vyčíslená na 2 107,82. - €.

Z poľnej cesty ukradli žľab:
Policajti zo Svitu obvinili včera z prečinu krádeže dvoch mužov (28r. a 34r. ) z obce Mengusovce, okr. Poprad.
Počas včerajšieho popoludnia prišli obvinený na poľnú cestu vedľa cesty I/18 v katastri obce Mengusovce. Odtiaľ následne ukradli liatinový odvodňovací žľab o dĺžke 5 m šírke 30 cm. Tento naložili do prívesného vozíka za osobné auta a odniesli ho do zberne surovín v Poprade. Obdržané peniaze si nakoniec rozdelili. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 700. - €. Oboch obvinených polícia stíha na slobode.

Lúpež s následkom smrti v obci Lascov
Na policajnú linku včera popoludní oznámil 49 ročný muž z obce Lascov, okres Bardejov, že v jednom z rodinných domov už dlhší čas nevidel jeho majiteľov. Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 5.1.2011 do 12.30 hod. dňa 13.1.2011 vypáčil zadné vchodové dvere rodinného domu v obci Lascov, vnikol na prvé podlažie domu, prehľadal jednotlivé izby, následne zišiel na prízemie domu, kde bol vyrušený majiteľmi domu. Oboch manželov páchateľ fyzicky napadol, pričom 77 ročnému mužovi spôsobil zranenia na hlave a oboch rukách a jeho 79 ročnej manželke zranenia hlavy, ktorým obaja manželia následne podľahli. Neznámy páchateľ následne prehľadal aj ostatné miestnosti prízemia domu, odkiaľ ukradol nezistenú finančnú hotovosť a mobilný telefón. Presná príčina smrti oboch nebohých bude určená po vykonaní súdno-lekárskej pitvy. Bardejovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.
Doplnené:
Výsledky pitvy preukázali, že poškodení mali viacnásobné poranenia spôsobené tupým predmetom. Zároveň pitva potvrdila cudzie zavinenie.

Dňa 16.1.2011 vyšetrovateľ zmenil trestno-právnu kvalifikáciu na obzvlášť závažný zločin vraždy.
 

Vyberte región